IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиции в столични паркове за 20 млн. лв. планира общината

Реконструкцията на Северния парк е за 2,5 млн. лева, каза кметът Йорданка Фандъкова

14:13 | 04.05.15 г.
Инвестиции в столични паркове за 20 млн. лв. планира общината

Столичната община работи по обновяване парковете в София, а инвестициите ще се насочват в зависимост от това в кой квартал кое е приоритетно. Това каза  столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на днешната инспекция в Северния парк, където за втора поредна година продължават ремонтни дейности.

Досега ремонтите в парка струват 2,5 млн. лева, каза кметът.

Инвестициите няма да спрат, те са общо около 20 млн. лева, заедно със средствата за изграждане на парк "Възраждане", допълни столичният кмет.

"За мен най-важно е да реконструираме, да изграждаме места за отдих, да бъде красиво. Много важна част от проектите е изграждането на поливни системи, защото позволяват при сухо и слънчево лято, София да изглежда красива и зелена до късна есен", заяви Фандъкова, цитирана от Агенция "Фокус".

Относно обновяването на Северния парк кметът заяви, че вече е изградено осветление, възстановява се и езерото. Ще бъде изградена и детска площадка. Очаква се този етап да приключи до 30 юли, допълни градоначалникът.

Столична община работи и по системите за видеонаблюдение. "Там, където ремонтираме или изграждаме различни съоръжения, ще има осветление и видеонаблюдение, за да е гарантирана сигурността на хората в тази част на София, каза Фандъкова.

Застрояването на парковете е в миналото. В момента се опитваме да запазим всичко, което е останало, доколкото е останало и доколкото законът ни позволява, каза още тя по време на проверка на ремонтните дейности в "Северния парк".

Относно "Западен парк" Фандъкова посочи, че се подготвя процедура за атракциони на голяма площадка, която вече съществува, както и че се подготвя проектът за реконструкция на парковото пространство. Първият етап от изграждането и реконструкцията трябва да започне следващата година.

Йорданка Фандъкова посочи, че до края на годината  ще продължат инвестициите за зелената система в местата за отдих, игра и спорт.

Освен в "Северен парк", беше обявена процедура за третия етап на ремонта в "Борисовата градина" като предстои ремонт на настилки, изграждане на тоалетна и детска площадка", поясни столичният кмет.

"На 11 май започват и дейностите на парка на НДК. Там, от миналата година започнахме с ремонта на фонтаните, който продължава, сега започваме настилките и зелената система", каза Фандъкова.

Проектира се и първият етап на Западен парк, стана ясно още от думите на кмета на София.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още