IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Благодарих на партиите, че заедно поддържаме стабилността в държавата

Премиерът каза това на фона на тежката ситуация на Балканите, но изрази увереност, че няма поводи за притеснение относно бежанската вълна

14:15 | 22.08.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Премиерът Бойко Борисов и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха нови спортни площадки и обновената спортна зала в града. <em>Снимка: БТА</em></p>

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха нови спортни площадки и обновената спортна зала в града. Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е благодарен на политическите партии от 43-ото Народно събрание, че има стабилност в държавата. Това каза той пред журналисти по време на посещението си в Смолян за откриването на реконструирана спортна площадка на стадиона в града.

„Благодарих и на БСП, и на АБВ, и на ГЕРБ, и на всички, които поддържат коалицията (РБ, ПФ – бел. авт.) за това, че имаме парламент, имаме правителство и всички заедно поддържаме стабилността в държавата“, заяви премиерът, цитиран от БТА.

Той посочи тежката ситуация на Балканите, на фона на която „ние имаме реален шанс да се измъкнем от блатото и го правим“.

Коментарите му идват на фона на обявените нови избори в Турция, очакваните предсрочни парламентарни избори в Гърция, обстановката в Македония и Сърбия заради потока от бежанци.

В момента няма основания България да се притеснява относно бежанския поток, смята Бойко Борисов. Той заяви, че са предприети мерки, изпратени са повече хеликоптери и служители на границата.

„Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, вчера е изпратен и в Кюстендил, и по гръцката граница“, уточни премиерът.

В сектора с горивата също ще има наказани хора, прогнозира още Борисов. Според него най-точният, най-кристалният пример, че се върши работа в тази посока, са милиардите, които са събрани в повече от контрабанда.

„С всички мерки, които сме взели с прокуратурата, ДАНС, митниците, данъчните, ще има краен резултат. След като съм поел ангажимент, ще го докарам до края“, заяви премиерът.

„Ние сме събрали сега толкова данъци, колкото правителството на Орешарски при скъпия петрол, двойно повече“, посочи Бойко Борисов. Според него са набелязани денонощни мерки, а резултатите от камерите ще докажат умисъл.

„Както манипулират километражите на автомобилите, по същия начин новите бензиноколонки могат да се манипулират“, допълни министър-председателят. Според него има рафинерии, които не са внесли и един кораб със суров петрол.

Министър-председателят изрази увереност, че следващата година ще е по-добра „с парите, които събираме повече от контрабандата“. В интервю за в. „Труд“ финансовият министър Владислав Горанов каза, че събираемостта на данъчните, но и на неданъчните, приходи се увеличава, като се очаква преизпълнение в края на годината.

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха днес реконструирана многофункционална спортна площадка на стадиона в града. Министър-председателят посети и обновената спортна зала в Смолян. С церемонията за откриване на спортните обекти приключва проект за ремонт и рехабилитация на спортен комплекс в града на стойност близо 5 млн. лв., отбелязва още БТА.

Реконструкцията и рехабилитацията на мултифункционалната спортна площадка на стадиона в централната част на града струват 887 хил. лв. С финансиране по проекта е обновена спортната зала, извършен е ремонт на покрива и фасадата на неработещия от десетилетия плувен басейн, на обслужващата сграда на стадиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Просяк влиза в книжарница и си купува черно-бял плакат на Бойко Борисов за 0,10 лв. След около една седмица влиза и купува 10 плаката. След един месец спира москвич, излиза просякът и купува 100 плаката на Бойко Борисов. След известно време спира Дачия, излиза просякът и купува 1000 плаката. След два месеца спира черен мерцедес, излиза просякътв черен костюм с 5 бодигарда. Влиза в книжарницата:- Искам да купя всички плакати на Бойко Борисов!- Добре де казъл продавачът преди около половин година бяхте просяк. От тогава идвате и ми купувате плакати на Бойко Борисов и забогатяхте. Как стана това?- Открих стрелбище!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
novak li sam
преди 8 години
"Ние сме събрали сега толкова данъци, колкото правителството на Орешарски при скъпия петрол, двойно повече, посочи Бойко Борисов. *** го разбери. Дали иска да каже, че правителството на Орешарски е събрало двойно повече данъци при скъпия петрол или какво?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още