IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кунева: Още утре внасяме промени в Изборния кодекс

Тези избори показаха организационни проблеми и практики против Изборния кодекс, смята лидерът на ДБГ

20:31 | 01.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кунева: Още утре внасяме промени в Изборния кодекс

Тези избори показаха тежки организационни проблеми и практики против Изборния кодекс. Ще говоря с премиера, вярвам че ще откликне. Още утре от ДБГ внасяме промени в Изборния кодекс за машинно броене на бюлетините и преброителни центрове, заяви лидерът на партията Меглена Кунева от Плевен, където заедно с екипа на ДБГ, Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Георг Спартански посрещнаха новината за победа на кандидата на Реборматорския блок на балотажа. 

Самият новоизбран кмет Спартански каза, че всички медии задават въпроса за честните избори, което, по думите му, означава, че има дълбок институционален проблем и че България не може да става известна с подобна лоша организация на изборите и толкова изборни нарушения, става ясно от прессъобщение на партията. 

Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на РБ, каза, че на първия тур в Плевен са били купени между 10 и 15 процента срещу Спартански.

РБ не участва в купуване на гласове и побеждаваме винаги честно. Радвам се, че се възстанови справедливостта, категоричн бе той. На моя сигнал от снощи нашите опоненти от ГЕРБ- Плевен отговориха със сигнал, че съм бил направил нещо на място, на което не съм бил - това е смехотворно, каза  Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на РБ, по повод призоваването му днес следобед в Икономическа полиция в Плевен по сигнал. Това няма да разклати коалицията, искахме феърплей и честна битка - радвам се, че спечелихме и че отделни постъпки на местната клика няма да влоши отношенията ГЕРБ-РБ на национално ниво, подчерта още той.

Кунева обяви, че събира Изпълнителния съвет на ДБГ утре, за да направи анализ на резултатите, на изборния процес и да обсъди сигнал по сигнал нарушенията, в отговор на които трябват изменение в Изборния кодекс, за които ДБГ е готово да внесе незабавно промени за машинно броене на бюлетините и преброителни центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още