IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ би БСП, в Плевен ще управляват реформаторите*

Освен в Плевен ГЕРБ загуби и битката за Пазарджик, където спечели независимият Тодор Попов, а в Ловеч битката е жестока

18:56 | 01.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ГЕРБ би БСП, в Плевен ще управляват реформаторите*

Управляващата партия ГЕРБ спечели смазваща победа на местните избори.

След като на първи тур изненадващо за едни, но съвсем резонно за други, се поздрави с 10 кмета на първия тур, сега партията на премиера Бойко Борисов прибави към тях и Пловдив, Перник, Добрич, Хасково, Сливен, Шумен, Видин.

Изненадващо за едни, но за други отново не, ГЕРБ загуби битките за Пазарджик, където спечели независимият Тодор Попов, а и в Плевен, където кметството остава в сини ръце, но реформаторски. Там победата грабна Георг Спартански, сочат първите резултати на социологическите агенции.

Ето и досегашните първоначални данни на социолозите.

Пловдив

Иван Тотев от ГЕРБ води с 50,20% пред Славчо Атанасов от Патриотичния фронт, който е получил 49,8% от гласовете. Кандидатът на ГЕРБ за втори мандат в Пловдив Иван Тотев спечели балотажа срещу опонента си Славчо Атанасов, издигнат от ВМРО.  Двамата днес се явиха на балотажа, след като миналата неделя пловдивчани не успяха да изберат Тотев или Атанасов да ги поеме. Тогава първият взе на първия тур 39.52% срещу 21.3% за втория в подредбата.

Плевен‬

Георг Спартански от Реформаторския блок води с 58% пред кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков – 42%. Към 17:00 часа избирателната активност е била малко над 30 на сто срещу 36 на сто миналата седмица. На първия тур Спартански, който е кандидат на РБ и ВМРО, спечели с 33,37% срещу досегашния кмет, издигнат от ГЕРБ, който взе 31,18%.

Хасково‬

Добри Беливанов от ГЕРБ продължава да води със завидните 75% срещу 25% за досегашния кмет Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок. 

Сливен

Стефан Радев от ГЕРБ е получил 55%, а опонентът му от БСП Кольо Милев – 45%.

Шумен‬

Любомир Христов от ГЕРБ води с 67%, кандидатът на БСП Иван Иванов има 33%.

Видин‬

Кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков е повел с 54%, а Росица Кирилова от коалиция "Единни за промяна" е с 46%.

Ловеч

Битката за кметското място в Ловеч продължава. Около 70% от преброените бюлетини сочат, че избирателите са решили следващите 4 години общината да бъде ръководена от кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова. Тя води с 52% пред досегашния кмет и кандидат за четвърти мандат социалиста Минчо Казанджиев, който има 48%, съобщи "24 часа".

След първия тур резултатите в Ловеч бяха на кантар - Корнелия Маринова от ГЕРБ спечели 35,21%, а Минчо Казанджиев от БСП получи 35,17 – разлика от едва десетина гласа. Запазва се почти същата избирателна активност като на първи тур в община Ловеч. Към 17 часа е 41%, при 44% миналата седмица.

Добрич 

Дългогодишният кмет на града Детелина Николова (ГЕРБ), която е начело на общината вече три мандата, губи от кандидата на Реформаторите Йордан Йорданов. Паралелното преброяване на щаба на РБ сочи, че Йорданов изпреварва Николова с 246 гласа разлика. Не е отчетен единствено протоколът в следствения арест, съобщи "Дарик".

Враца 

Не БСП, а ГЕРБ печели вота във Врада, сочат данните от предизборния щаб на ГЕРБ. При предишното обявяване на резултатите от екзитпол вотът печелеше БСП. Последните данни показват, че Калин Каменов ще е новият кмет. Той печели 53 на сто от гласовете, съобщават от щаба на ГЕРБ.

* информацията е актуална към 21,52 часа

Повече политически новини - в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
Бат Минко
преди 8 години
За съжаление и двамата в Плевен са пълни бездарници.Но тоя гербаджийския доктор е ужас и безумие.Разкопа и унищожи всички спирки на градския транспорт.Жените с токчетата стоят в едни бели камъни дъжд ги вали пълно безумие.Но и спечелилия е същата марка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Бат Минко
преди 8 години
За съжаление и двамата в Плевен са пълни бездарници.Но тоя гербаджийския доктор е ужас и безумие.Разкопа и унищожи всички спирки на градския транспорт.Жените с токчетата стоят в едни бели камъни дъжд ги вали пълно безумие.Но и спечелилия е същата марка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още