IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се супервайзор за проектирането и строителството на участък от "Хемус"

Прогнозната стойност на поръчката е за 13,1 млн. лева

12:07 | 02.11.15 г.
Търси се супервайзор за проектирането и строителството на участък от "Хемус"

Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ стартира процедура за избор на изпълнител за супервизия на проектирането на първия етап от магистрала „Хемус“ – от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч.

Участъкът е с обща дължина от почти 60 км и е разделен на два подучастъка – от Ябланица до разклона за Угърчин и Луковит и оттам до разклона за Плевен и Ловеч.

Изпълнителят ще извършва и строителния надзор по време на строителството.

Прогнозната стойност на поръчката е за 13,1 млн. лева.

Кандидатите ще могат да подават оферти само за една от двете обособени позиции по поръчката. Основен критерий за оценка на предложенията е икономически най-изгодната оферта.

Правителството реши да стартира поетапното доизграждане на магистрала „Хемус“ въпреки липсата на сигурно финансиране, като ще се разчита не само на пари от бюджета, но и на спестени средства от новата оперативна програма „Транспорт“, ако се промени проектът за преминаването на Кресненското дефиле (система от виадукти и къси тунели вместо дългия 15 км тунел), какво и евентуално средства от механизма „Свързана Европа“.

Другият вариант за финансиране доизграждането на „Хемус“ е заем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още