fallback

Близо 800 работни места са обявени на трудовите борси от началото на март

Търсят се предимно работници в туризма и селското стопанство

14:21 | 21.03.16 г.

Близо 800 свободни работни места са обявени на трудовите борси, организирани от Агенцията по заетостта през първата половина на март. 11-те трудови борси, проведени до момента, са посетени от близо 1 000 търсещи работа и 150 работодатели, съобщават от Агенцията.

В повечето градове е обособен и отделен щанд, на който търсещи работа са консултирани за възможностите за заетост в Европа. На трудовите борси присъстват и областните военни окръжия, които презентират  военната служба и информират за набирането на кадрови военнослужещи и резервисти в Българската армия.

В градовете Павликени, Търговище, Мездра, Тервел и Оряхово са предлагани свободни работни места в сферата на строителството, селското стропанство, промишлеността и услугите. Позициите са били за водач и механик на селскостопански машини, шофьор на товарен автомобил, работник в строителството, енергетик, сезонен работник в горското стопанство. Търсени са и продавач-консултант, барман, сервитьор, шивач и др. 

Пет специализирани трудови борси са проведени през месеца. Четири от тях са в сферата на селското стопанство – в градовете Левски, Искър и Никопол, а борсата в Тутракан е ориентирана в сферата на селското и горското стопанство. 69 работодатели от аграрния и горския сектор са обявили близо 130 работни места за длъжности предимно в селското стопанство и търговията.

Петата трудова борса, проведена в Поморие, е специализирана в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. 25 работодатели от бранша са обявили 393 свободни работни места за позиции в туристическата сфера.

През март Агенцията по заетостта е планирала провеждането на общо 30 трудови борси. До края на месеца ще бъдат организирани още 19 трудови борси – 11 общи и 8 специализирани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
fallback