IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 800 работни места са обявени на трудовите борси от началото на март

Търсят се предимно работници в туризма и селското стопанство

14:21 | 21.03.16 г.
Близо 800 работни места са обявени на трудовите борси от началото на март

Близо 800 свободни работни места са обявени на трудовите борси, организирани от Агенцията по заетостта през първата половина на март. 11-те трудови борси, проведени до момента, са посетени от близо 1 000 търсещи работа и 150 работодатели, съобщават от Агенцията.

В повечето градове е обособен и отделен щанд, на който търсещи работа са консултирани за възможностите за заетост в Европа. На трудовите борси присъстват и областните военни окръжия, които презентират  военната служба и информират за набирането на кадрови военнослужещи и резервисти в Българската армия.

В градовете Павликени, Търговище, Мездра, Тервел и Оряхово са предлагани свободни работни места в сферата на строителството, селското стропанство, промишлеността и услугите. Позициите са били за водач и механик на селскостопански машини, шофьор на товарен автомобил, работник в строителството, енергетик, сезонен работник в горското стопанство. Търсени са и продавач-консултант, барман, сервитьор, шивач и др. 

Пет специализирани трудови борси са проведени през месеца. Четири от тях са в сферата на селското стопанство – в градовете Левски, Искър и Никопол, а борсата в Тутракан е ориентирана в сферата на селското и горското стопанство. 69 работодатели от аграрния и горския сектор са обявили близо 130 работни места за длъжности предимно в селското стопанство и търговията.

Петата трудова борса, проведена в Поморие, е специализирана в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. 25 работодатели от бранша са обявили 393 свободни работни места за позиции в туристическата сфера.

През март Агенцията по заетостта е планирала провеждането на общо 30 трудови борси. До края на месеца ще бъдат организирани още 19 трудови борси – 11 общи и 8 специализирани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още