IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство пое нови ангажименти към фонда за лечение на деца

Предстоят промени в правилата за дейността на фонда, обясни зам.-министър Ваньо Шарков

11:31 | 01.06.16 г.
Здравното министерство пое нови ангажименти към фонда за лечение на деца

Към момента Фондът за лечение на деца не забавя разглеждането на документи за лечение в чужбина,  каза заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Той пое личен ангажимент да провери дали има забавяне на документите, подадени във Фонда за лечение на деца, както твърдят протестиращи, които не одобряват случващото се в институцията.

Д-р Шарков разговаря с журналисти и родители на деца по време на протест пред Министерството на здравеопазването по повод на съмнения на родители, че има риск да бъде унищожен фондът, предава БТА. 

Шарков подчерта, че според него към момента няма забавяне на лечение, както и че предстоят промени в правилата за дейността на фонда. По думите му чрез промените ще се намали срокът за обработване на заявленията от 48 на 30 дни, а Общественият съвет ще заседава по-често.

"Лъжа е, че някой иска да унищожи фонда или Обществения съвет", добави Шарков.

По-рано днес пред Министерството на здравеопазването започна протест срещу унищожаването на Фонда за лечение на деца. Организаторите приканиха всички, които не одобряват случващото се в институцията, да отидат пред министерството в днешния празник на детето, уточнява БНР.

Протестът е срещу въвеждането на нови изисквания и процедури по едноличното решение на директора на фонда без те да са част от действащия правилник. Протестът е и срещу многократното отлагане на подпомагането на деца без никакъв обоснован аргумент, неглижирането на ролята на Обществения съвет, пренебрегването и подмяната на решенията му.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още