fallback

Б. Ячев: Най-правилно е изборът на председател на КФН да се отложи за септември

Процедурата за избор трябваше да започне поне 3 месеца по-рано, заяви зам.-председателят на Патриотичния фронт

23:58 | 22.07.16 г. 1

По правилника на Народното събрание началото на новата процедура за избор на председател на Комисията за финансов надзор (КФН) трябваше да бъде дадено поне 3 месеца по-рано, за да може до края на мандата на Стоян Мавродиев да бъде избран нов председател, който плавно да стъпи в длъжност. Това каза зам.-председателят на Патриотичния фронт Борис Ячев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му просрочието в мандата на настоящия председател на надзорната институция не е причина да бъдат нарушени както правилника на НС, така и взаимното доверие сред управляващото мнозинство. В настоящия момент политически най-правилното и нормално решение е спиране и отлагане на процедурата за септември, коментира още той.

Според Ячев има не само законови начини да се случи това. По думите му за спирането на тази процедура трябва малко повече политическа мъдрост от ръководството на ГЕРБ, политическото ръководство на парламентарната група и най-вече в лицето на премиера. Тя подкопа сериозно доверието в рамките на парламентарното мнозинство и трябва да бъде отложена за есента, коментира още той. 

Вижте разговора във видеото: 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 12.09.22 г.
fallback