IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Гълъбинов: КФН излъчи противоречиви сигнали към пазара в последните години

Нови хора трябва да поемат отговорността за тестовете на пенсионния и застрахователния сектор, заяви финансистът

10:48 | 21.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Комисията за финансов надзор (КФН) излъчи противоречиви сигнали за компетентността си към пазара в последните години. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансистът Румен Гълъбинов, който участваше в първия състав на комисията като зам.-председател

Той коментира, че предстоящите проверки на  пенсионния и застрахователния сектор са много важни, за да може Комисията да върне репутацията си.

Трябва да се започне със самия състав на комисията и изтеклите мандати на повечето членове. Новите хора трябва да поемат отговорността за резултатите от тестовете и да се направи вярна преценка за състоянието на сектора, препоръча той. 

На въпрос как ще коментира издигането само на един кандидат за председател той каза, че това се случвало и с други регулатори – КЕВР, КЗК и други сектори.

За да се случат по-добре нещата, както в корпоративния свят, така и в държавната администрация, е добре да има конкуренция, съпоставими няколко кандидатури, от които да се избира, както и да се спазват критериите в законодателството за образование и стаж, каза той.

Вижте още във видеото:

Можете да гледате още в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още