fallback

Цветан Цветанов: До дни ще има новина около българската кандидатура за ООН

Решението е в правомощията единствено на Министерския съвет, заяви заместник-председателят на ГЕРБ

14:58 | 12.09.16 г. 10

Възможно е в следващите дни да има решение, свързано с българската кандидатура за генерален секретар на ООН, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това е решение, което ще бъде взето и е от правомощията само на Министерския съвет. Аз предполагам, че в предстоящите дни може би ще има определени новини, но в каква посока… нека да изчакаме министър-председателят и МС да вземат своето решение“, каза той, цитиран от БНР. 

Припомняме, че в последните дни медиите пишат за очаквана смяна на Ирина Бокова като българска кандидатура за генерален секретар на ООН и издигането на кандидатурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

„Представянето на Ирина Бокова в битката за генерален секретар на ООН не е убедително“, каза днес вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

ГЕРБ внесе тази сутрин в ЦИК документите за участие в президентските избори. Цветан Цветанов каза, че кандидатът на партията за държавен глава ще бъде достатъчно известен.

Централната избирателна комисия започна да приема документите за регистрация за президентските избори и за националния референдум. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:17 | 14.09.22 г.
fallback