IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов: До дни ще има новина около българската кандидатура за ООН

Решението е в правомощията единствено на Министерския съвет, заяви заместник-председателят на ГЕРБ

14:58 | 12.09.16 г. 10
Цветан Цветанов: До дни ще има новина около българската кандидатура за ООН

Възможно е в следващите дни да има решение, свързано с българската кандидатура за генерален секретар на ООН, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това е решение, което ще бъде взето и е от правомощията само на Министерския съвет. Аз предполагам, че в предстоящите дни може би ще има определени новини, но в каква посока… нека да изчакаме министър-председателят и МС да вземат своето решение“, каза той, цитиран от БНР. 

Припомняме, че в последните дни медиите пишат за очаквана смяна на Ирина Бокова като българска кандидатура за генерален секретар на ООН и издигането на кандидатурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

„Представянето на Ирина Бокова в битката за генерален секретар на ООН не е убедително“, каза днес вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

ГЕРБ внесе тази сутрин в ЦИК документите за участие в президентските избори. Цветан Цветанов каза, че кандидатът на партията за държавен глава ще бъде достатъчно известен.

Централната избирателна комисия започна да приема документите за регистрация за президентските избори и за националния референдум. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 8 rate down comment 1
Путко Мафани
преди 7 години
Американците не се интересуват от България те искат да бъде избран техният кандидат.Ако Буци прецака Бокова тя ще го прецака като не подаде оставка.А догодина на изборите народа щр отсвири Буци.Предполагам от Козяк яко са му чели конско.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 0
unicornblade
преди 7 години
За да стане Кристалина шеф на ООН, трябва Бокова да не е шеф на Юнеско, понеже по правилата на ООН не е възможно двама шефове да са от една и съща държава.А Бокова дали ще си подаде оставката от Юнеско?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 10
Путко Мафани
преди 7 години
Много от пишещите тука не познават начина за избор на шеф на ООН.И затова не бива да коментират водени от долните си чувства към Кр и ИБ.Аз съм БЪЛГАРИН и за мен е взжо поста да се заеме от БЪЛГАРКА независимо коя е тя.Кристалина е неизбираема просто Русия ще я отсвири веднагически.Големия номер тука е че Американците и Запада явно си имат техен кандидат и искат да сложат Кристалина за кандидат като с този удар премахват Бокова срещу която Русия не се противи и слагат Кристалина за да може руснаците да си гръмнат патрона срещу нея и по тоя начин да спечели техният кандидат....Това е цялата далаверка.Големият въпрос е ще позволи ли Буци това нещо щото пред светът предстоят много изпитания в следващите години и определено една българка ще добре за нас да е на този пост.Хора моля ви спрете махленските простотии комунисти седесари тука става въпрос за България за Родината ни.Замислете се.Ако Буци откаже да замени Бокова Кристалина под амер.диктовка ще бъде издигната от друг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 0
watergateory
преди 7 години
Това е матриала в ГЕРБ - няма по-достойни кандидати явно. Само искам да ви препоръчам да потърсите клипчета в нета на "големите международни капацитети" - Кристалина, Бокова, Калфин и Кунева. Гледайте внимателно и преценявайте - по делата им ще ги познаете :). Аз съм потресен колко ограничен и дървен политик е Кристалина, Калфин пък се опита да повдигне веднъж един въпрос и го нахокаха като малко дете така, че и дума неможа да каже - абе наср.ахаго отвсякъде... А тази Бокова някой да я е чувал в последните години? Нещо да е допринесла за БГ? Пиша, защото ми омръзна да се гласува партийно, а не за доказани, умни, мотивирани и честни личности, които не са лесни за манипулиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 1
Longin
преди 7 години
тикавата и ГЕРБ да номинират Румяна.....Румяна Желева за шеф на ООН :) доказана личност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
scott
преди 7 години
ше ми стане кеф, ако бокова се кандидатира за президент на рб.се ено да обречеш некой израсъл в имение на живот в панелка. тове ше е такове непоносимо мъчение за нея........КАКВОТО ЗАСЛУЖАВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 5
scott
преди 7 години
дечко,със смена на кандидата България казва на светъ: НИЕ СМЕ ТЕРИТОРИЯ БЕЗ ЧЕСТ, ГОРДОСТ И ДОСТОЙНСТВО. Приискасрива на Меркел да си има собствена кандидатура за ООН и *** Борисов козирува и изпълнява. Ама това, че плюе по страната и срива държавността е без значение, А? И КОЙ ЩИ ГЛАСУВА ЗА КРИСТАЛИНКА? Сделката требва привидна да не изглежда нагласена.....нема как да стане шеф там, таз мома. Колкото и да и се иска на мърморкел. Даже именно щот лъщи на ко е куче - ше я сиктердосат вълци кат великобританиа и китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 17
s3
преди 7 години
Не разбирам, защо да е грешка? След като международната общност не одобрява кадрите от номенклатурата и не иска Бокова за ООН, защо да не предложим Кристалина за ООН? А Бокова може да я изберем за президент на РБ, и без това който и да кажем от ГЕРб за президент ще го изберем, отделно у нас нямаме лустрация и други такива прищевки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
stanislavr
преди 7 години
Цели два мандата Боко и Ко. правят само 2 основни грешки - във вътрешната и във външната политика. Ся като натресат КриСталинка - от 2 стола, та на земята. Е това ако не е тъпня, а и допускане на чужда намеса - фрау М.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 22
s3
преди 7 години
Има 2 места и 2 доказани личности. Има място за ООН, има и за президент на РБ. Има и Кристалина, има и Бокова, и двете са доказани и утвърдени личности. Така че нека да се разпределят местата, лошо няма Кристалина да е на ООН, а Бокова да ни е президент от ГЕРБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още