fallback

И Иво Прокопиев е обвиняем по делото с акциите на EVN*

Собственикът на „Икономедиа“ е помогнал на Симеон Дянков да извърши престъпления по служба, твърдят от прокуратурата

14:52 | 10.01.17 г. 9

Иво Прокопиев е привлечен като обвиняем от прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура (СГП).

Прокопиев е привлечен като обвиняем по същото досъдебно производство, по което прокуратурата повдигна обвинение и на бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и по което предстои предявяване на обвинение на бившия вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков. Става дума за делото за продажбата на миноритарния пакет на държавата в енергийното дружество EVN.

Собственикът на медийната група „Икономедиа“ е обвинен в това, че в периода май - юни 2011 г. в съучастие като помагач на Симеон Дянков умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с продажбата на акциите на дружеството. 

Иво Прокопиев е с мярка за неотклонение "Подписка". 

От прокуратурата не съобщават повече подробности, освен че разследването по делото продължава. 

В своя позиция Иво Прокопиев определя обвинението на прокуратурата като абсурдно и нелепо, нямащо нищо общо нито с фактите, нито с правото, пише БТА.

От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившия финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕVN. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил, казва Прокопиев. В същността си "обвинението" е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки, пише в позицията.

* Допълнена с позицията на Иво Прокопиев

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 10.09.22 г.
fallback