IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ обещава двойно увеличение на учителските заплати

След мандата на партията има 3,6% ръст на икономиката, ставихме една подредена държава, заяви Цецка Цачева

09:25 | 02.02.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Издигаме образованието в национален приоритет при подготвянето на управленската програма на ГЕРБ. Ще заложим двойно увеличение на възнаграждението на учителите и специални програми за млади учители. Това заяви бившият председател на парламента и бивш кандидат-президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред bTV.

Според нея в рамките на следващ 4-годишен мандат е възможен значителен ръст на минималните доходи.

"След мандата на ГЕРБ има 3,6% ръст на икономиката. Ние оставихме една подредена държава", заяви още Цачева. Тя е категорична, че от ГЕРБ не влизат в предизборна кампания с неизпълними обещания, както били направили от БСП. 

"Не е лесно да знаеш, че след като ти като мажоритарен кандидат си загубил, следва оставка. Най-силният удар беше обвързването на резултата от изборите с подаването на оставката на правителството. Но след като отминат емоциите, аз съм убедена в правилността на това решение", призна Цачева.

Тя цитира думи на Лех Валенса, един от първите синдикалисти и активисти за човешки права в Полша, че в парламентаризма всеки е срещу всеки с всички позволени средства. "Готвим се за битка", допълни бившият председател на Народното събрание.

Цачева одобри избора на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, но изрази съмнения относно заместник-министрите в служебния кабинет.

Припомняме, че в сряда МС съобщи за поредните новоназначени заместник-министри в социалното, транспортното и спортното министерство, както и в това на културата. Трима от тях се завръщат на постовете, заемани от тях по време на правителството на Пламен Орешарски.

Лазар Лазаров, който ще е заместник на социалния министър Гълъб Донев, бе директор на Фонд "Условия на труд“ в социалното ведомство. Има три последователни мандата като зам.-социален министър в правителството на Пламен Орешарски и служебните кабинети преди и след това.

Новият-стар заместник-министър на транспорта Георги Тодоров ще отговаря отново за транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той има два мандата в това ведомство – в кабинета "Орешарски" и последвалото служебно правителство на Георги Близнашки.

Назначената за зам.-министър на младежта и спорта Мая Тодорова вече е заемала този пост през 2013-2014 г. при Орешарски.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 2
petsto
преди 7 години
Само два пъти?! А защо не четири?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
Тава е
преди 7 години
""След мандата на ГЕРБ има 3,6% ръст на икономиката. Ние оставихме една подредена държава", заяви още Цачева." Точно така, подредена Държава по планът на Ран-Ът! Престъпниците взеха връх, всичко се продава, включително националното достойнство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 5
khao
преди 7 години
След мандата на ГЕРБ има 3,6% ръст на икономиката.....----при това че не спряхте да крадете! можеше да е двоен растежа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 2
khao
преди 7 години
тези детно ни повтарят да се пазим от популизъм като дойдат избори (че и преди това) се сцепиха да говорят глупости и сеят популизъм ... същотот важи и за БКП .... то вие предишния път обещахте да не вдигате данъците и да правите реформи ... така че квото кажете е се тая
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 6
Jay Gould
преди 7 години
''ГЕРБ обеща'', е по-кратък виц и от ''Арменец миньор''. Нали бяха на власт? Ако искаха, щяха досега да са ги качили!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още