IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нанков: Изграждането на пътища в Северна България става приоритет

Отсечката между Кресна и Сандански ще бъде завършена по-бързо от предвиденото, каза регионалният министър

10:44 | 25.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

С приоритет през следващите години ще се изграждат нови пътища в Северна България. Това каза по „Нова телевизия“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Регионалният министър призна, че строежът на пътища в северната част на страната изостава и затова те ще бъдат приоритет.

Той поясни, че вероятно още следващата година ще бъде обявен търгът за избор на изпълнител на проекта за пътя Русе-Бяла, който ще продължава през обхода на Бяла и ще стига до Велико Търново.

Министърът каза още, че отсечката между Кресна и Сандански ще бъде завършена по-бързо от предвиденото – за по-малко от две години.

През 2019 г. се очаква да започне реалното строителство на магистрала „Струма” през Кресненското дефиле, съобщи още той. 

Със сигурност асфалтовите пътища у нас са по-добри, каза Нанков в коментар на статистика от класация на Световния икономически форум, че инфраструктурата в Танзания и Замбия е по-добра от нашата. Той изтъкна, че средствата за поддръжка на пътищата у нас са крайно недостатъчни, но асфалтовите пътища са по-добри от тези на Замбия.

Нанков посочи, че стойностите в класацията са много комплексни и данните обхващат по-широк спектър от самата инфраструктура.

Попитан за разликите в темповете на строеж на магистралите в Сърбия и в България, министърът каза, че сърбите не ни превъзхождат по пътища. Магистралното строителство в България спрямо Сърбия е над три пъти повече, посочи той.

Нанков увери, че властите са напълно подготвени за приближаващата зима и пътищата ще бъдат почиствани навреме.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още