IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PwC: Оптимизмът на бизнеса за икономиката драстично се увеличава

Положителната нагласа сред изпълнителните директори отбелязва най-големия си скок в историята на глобалното проучване на компанията

15:09 | 01.03.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Какви обаче са причините за тревога?

През тази година се забелязва промяна в нагласите на лидерите по отношение на това какво ги притеснява най-много. Според проучването на PwC социалните и технологични фактори изместват икономическите. При първото място обаче няма промяна - най-големи притеснения изпълнителните директори както в България, така и по света, изпитват заради геополитическата несигурност (84% от анкетираните както в страната, така и в чужбина).

Най-голям ръст отбелязват киберзаплахите (80%), които заемат второ място като даван отговор, оставяйки доста по-назад притесненията за бъдещето на еврозоната, което миналата година беше една от основните тревоги.

На трето и четвърто място пък застават фактори, които са свързани изцяло с работната ръка – наличност на ключови умения и промяна в демографската характеристика на служителите.

Тази година в своето проучване PwC включва и гледната точка на бъдещето на бизнеса, обхващайки в допитването си  84 български студенти. Техните виждания до голяма степен кореспондират с тези на лидерите, като и те гледат доста оптимистично на световния икономически растеж. Що се отнася до тревогите, младите поставят на първо място киберзаплахите, включвайки напред в класацията си и притесненията от сривове във веригата на доставки и липсата на доверие в бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Sandy
преди 6 години
Аман всеки ден от хвалби, манипулации и лъжи. Изкупуват цели отрасли от икономиката ни и то на килограм. Правят го пред очите на хората и то без никакъв свян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още