fallback

Трети модел за оптимизация на здравната система прогнозират от БЛС

Важно е предложенията да не водят до сътресения в сектора, посочват от съсловната организация

16:50 | 17.10.18 г.

Трети модел за оптимизация на здравноосигурителната система не изключват от Българския лекарски съюз (БЛС) като комбинация на позитивите от предложените два. По предложение на съсловната организация днес се състоя среща в Народното събрание с ПГ на ГЕРБ. Такива покани имало и до всички парламентарно представени политически сили, предава БТА. 

“Би могъл да изкристализира и трети модел, който да заеме положителните неща от единия и другия. При всички положения трябва да има солидарност, защото у нас не може без солидарен модел, който да бъде надграден с една или друга форма на задължително или доброволно осигуряване”, каза пред медиите председателят на БЛС Иван Маджаров. Той подчерта, че е важно предложенията за оптимизация да не водят до сътресения в системата.

БЛС разглежда вариантите на министъра на здравеопазването като работен процес, в който участват активно.

На срещата страните са били единодушни, че по темата не трябва да има политизиране, а да се търсят добрите решения в интерес на българските граждани.

От съсловната организация се надяват идната седмица да започнат преговори по Националния рамков договор за следващата година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:01 | 12.09.22 г.
fallback