fallback

Бойко Борисов: Оставката на Нено Димов е въпрос на коалиционно решение

Според опозицията оставките на ресорните министри, отговорни за водната криза, отдавна трябваше да са факт

16:59 | 09.01.20 г. 8

Премиерът Бойко Борисов определи евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов заради водната криза и вноса на боклук като коалиционен въпрос, съобщава БНТ. Припомняме, че Димов бе отведен днес за разпит в Специализираната прокуратура, който продължава и към момента.

Премиерът е отказал да отговори конкретно с мотив, че ще изчака прокурорите да се произнесат. „Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, въобще не ги коментирам“, каза Борисов. 

Опозиционните лидери също коментираха темата.

Оставките на ресорните министри, отговорни за водната криза, отдавна трябваше да са факт, каза Корнелия Нинова, председател на БСП, цитирана от националната телевизия. Тя уточни обаче, че вотът на недоверие, който предстои да бъде внесен от партията, е към цялото правителство. „Министрите са просто изпълнители на една политическа воля, на един модел на управление, който доведе до този резултат след 10 години управление на ГЕРБ“, каза тя.

Ако премиерът е последователен в своите действия, докато текат разследванията, може би е редно временно да ги отстрани съответните министри, срещу които се води разследване, коментира Мустафа Карадайъ, председател на ДПС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:41 | 10.09.22 г.
fallback