fallback

Орешарски изрази опасения от влошаващия се бюджетен дефицит

В отговор бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов заяви, че първите месеци на годината обичайно са натоварени с повече разходи

20:35 | 20.05.13 г. 8
Автор - снимка
Създател

Номинираният от левицата за бъдещ премиер Пламен Орешарски изрази опасения от влошаващия се бюджетен дефицит в страната. В интервю за предаването "Още от деня" Орешарски заяви, че страната е финансово дестабилизирана.

Бившият заместник-министър на финансите от кабинета Борисов - Владислав Горанов, заяви в отговор, че първите месеци на годината обичайно са натоварени с повече разходи. Горанов е по-оптимистично настроен, че може да се избегне актуализация на бюджета. "Много се надявам чрез вътрешни размествания да успеем да приключим финансовата година, страхувам се обаче, че може да се стигне по-късната есен и до актуализиране на поне разрешения дефицит по закона. Тъй като вече има малко вероятности да се съберем в дефицита, който е гласуван - милиард и 100, след като за първите 3 месеца е 800 милиона." - смята Пламен Орешарски, номиниран за премиер от БСП.

"Лично аз, за себе си, като един от хората, съставили бюджета за 2013-та година, мога по-скоро да уверя г-н Орешарски, че така, както спомена - с вътрешни резерви и едни показатели за сметка на други, ще може да се балансира салдото, така че да не се налага актуализация на Закона за бюджета" - контрира Владислав Горанов от ГЕРБ.

(БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
fallback