fallback

Борисов: Актуализацията ще бъде катастрофа за икономиката

Приходните агенции събират повече от всякога, смята бившият премиер

11:08 | 16.08.13 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Мрачни прогнози за развитието на българската икономика направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Според него, ако актуализацията на бюджета се приеме, "след една година всички ние ще се чудим как да затягаме колана, за да можем да решим катастрофата, в която ще ни вкарат“.

Борисов се обърна и към синдикатите, които вчера по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество подкрепиха актуализацията. По негови думи след една година те ще се „червят“ за тази подкрепа.

Лидерът на ГЕРБ не отговори директно дали през есента ще поиска вот на недоверие, ако днес актуализацията на бюджета мине.

„Нека днес да се съсредоточим върху тези актове. Целта е още веднъж хората да разберат, че тази актуализация не е необходима“, каза още Борисов и допълни, че "приходните агенции в момента събират повече от всякога", а управляващите вместо да се „стегнат“, тръгват с кредити с огромни лихви.

Бойко Борисов направи прогноза и за гласуването в пленарната зала днес. Според него депутатите на „Атака“ ще гласуват против ветото на президента Росен Плевнелиев. 

В пленарната зала продължават дебатите дали да бъде отхвърлено ветото на Росен Плевнелиев върху текстове от Закона за бюджета. Представителите на политическите партии повториха аргументите са за и против актуализацията на бюджета за тази година. Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев призова да бъде отхвърлено ветото на президента. 

От своя страна Менда Стоянова поиска да бъде прието ветото, за да бъде изготвена смислена актуализация на финансовата рамка за тази година.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:28 | 14.09.22 г.
fallback