IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се променя в Закона за колективните инвестиционни схеми

Правна кантора Wolf Theiss организира семинар по темата

13:42 | 15.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво се променя в Закона за колективните инвестиционни схеми

На 30 октомври 2013 г. Народното събрание прие на първо четене внесения от Министерски съвет Закон за изменение и допълнение на Закона за колективните инвестиционни схеми и други предприятия за колективно инвестиране. Промените и тяхното значение за участниците на капиталовия пазар ще бъдат основни теми в семинара, организиран от българския офис на Wolf Theiss – водеща правна кантора в Централна и Източна Европа.

Семинарът ще бъде полезен за представители на инвестиционни и управляващи дружества, фондове за дялови инвестиции, инвестиционни посредници, депозитари, оценители, банки, консултанти по сливания и придобивания, както и фондове за недвижими имоти и земеделски земи. Събитието ще се състои на 20 ноември, сряда в офиса на Wolf Theiss от 16:30 часа.

С предвидените промени на практика, макар и със закъснение, в българското законодателство се въвежда дълго дискутираната европейска директива за лицата, управляващи алтернативни инвестиционни фондове (2011/61/ЕС). Затова, някои от въпросите, на които семинарът ще отговори, са свързани с дефинирането на алтернативен инвестиционен фонд и лицата, които го управляват, тъй като в обхвата на новата директива попадат и предприятия за колективно инвестиране, които понастоящем действат като обикновени търговски дружества или холдинги. Също така, за пръв път, 24 години след създаването им, се предвижда и изрична регулация за ETF-и (exchange traded funds).

Участие в семинара ще вземат Д-р Николас Пол, партньор във Wolf Theiss, специализиращ в сферата на инвестиционните фондове и ръководител на експертна група на Wolf Theiss, фокусирана върху алтернативните инвестиционно фондове. Д-р Пол ще сподели опита на Wolf Theiss от прилагането на европейската директива в други юрисдикции в ЦИЕ.

Мариян Йорданов, журналист и Директор връзки с инвеститори в Investor.Bg, от своя страна, ще обърне внимание на регулацията ETF-ите в България. Катерина Краева и Диана Димова, адвокати от Wolf Theiss, ще разгледат практическите аспекти на предлагането на дялове и акции от алтернативни инвестиционни фондове, както и специалните задължения и ограничения при сливанията и придобиванията, които новата рамка ще наложи.

За регистрация и въпроси, свързани със събитието може да се свържете със Станислава Станева на Stanislava.Staneva@wolftheiss.com или +359 2 86 13 735. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още