IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чобанов: Публичната инвестиционна програма не се харчи партийно

Финансовият министър отхвърли всички съмнения на ГЕРБ, че 500-те млн. лева са разпределени по партиен критерии преди изборите

12:27 | 11.02.14 г.
Чобанов: Публичната инвестиционна програма не се харчи партийно

Парите от публичната инвестиционна програма не са разпределени по партиен критерий и не сме раздавали пари предизборно. Така финансовият министър Петър Чобанов отговори на обвиненията на опозицията, че няма държавни средства за населени места с кметове от ГЕРБ.

Чобанов даде кратък брифинг за журналисти след участието си в национален форум- среща на правителството и бизнеса.

Той беше категоричен, че парите са достигнали до всички региони на страната и че програмата изпълнява намеренията, с които бе създадена.

Според него е ясно, че няма как парите да стигнат при проекти за 2 млрд. лева и бюджет на програмата от 500 млн. лева за тази година.

Министърът заяви, че в населени места, управлявани от кметове от ГЕРБ, отиват 125 млн. лева от 350 млн. лева, тоест 36%.

Чобанов заяви, че няма „предварителни списъци“ за разпределението на парите. Няма и критерий на „глава от населението“, защото иначе средствата биха отишли само в София и в големите градове.

На поканата на ГЕРБ за среща, на която управляващите да обяснят начина на разпределение на парите, министърът отговори с думите, че легитимната среща с кметове е в рамките на Националното сдружение на общините.

Готов съм в следващите седмици да се срещна с Управителния съвет и да обсъдим как да променим програмата занапред, заяви Чобанов. 

Какво се случва на срещата между правителството и бизнеса можете да проследите тук

Още новини от България можете да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още