IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ББР няма да спира кредитирането на малкия и средния бизнес

Участието на държавната институция в оздравяването на КТБ няма да спре основната й дейност, гарантират от банката за развитие

12:18 | 24.06.14 г.
ББР няма да спира кредитирането на малкия и средния бизнес

Българската банка за развитие (ББР) няма да спре с основната си дейност – кредитиране на малкия и средния бизнес, гарантират от банката в официално прессъобщение.

Освен със собствения си капитал, за кредитиране на бизнеса се използват и привлечени средства от международни институции и програми. Този ресурс може да се използва единствено за кредитиране на този бизнес сегмент от икономиката, допълват още от ББР. 

Държавната банка е една от институциите, които беше избрана да подпомогне за стабилизирането на Корпоративна търговска банка (КТБ). Заедно с Фонда за гарантиране на влоговете ББР ще помогне за капитализация на частната банка, ако има такава необходимост. 

Припомняме, че в момента КТБ е под специалния надзор на БНБ. До 10 дни квесторите, назначени от Управителния съвет на централната ни банка, трябва да анализират ситуацията около КТБ и да дадат предложения за стабилизирането й.

От думите на финансовия министър Петър Чобанов преди ден стана ясно, че първо ще бъде даден шанс на сегашните акционери да осигурят допълнителен финансов ресурс за КТБ. Едва след това ще се търсят други решения, едно от които е участието на ББР и Фонда за гарантиране на влоговете, допълни още финансовият министър.

Очакванията са КТБ да отвори врати за работа с гражданите на 21 юли

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още