fallback

Премиерът призова местната власт за стриктна финансова дисциплина

Няма голям град в Европа с ниски данъци, смята Бойко Борисов

17:40 | 30.11.15 г. 2

За стриктна финансова дисциплина призова кметовете премиерът Бойко Борисов по време на конференцията „Перспективите пред местната власти новия програмен период“, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Трябва да сте внимателни, особено в обществените поръчки и усвояването на еврофондовете, защото ако не ги направите така, както трябва, после ние трябва да даваме от бюджета чрез финансови корекции“, допълни той.

Заради големите средства, които ЕС отделя и ще отделя за сигурност, ще е още по-важно как кметовете изпълняват бюджетите на общините си, допълни още той.

„ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността“, категоричен беше Борисов и призова местната власт да бъде много внимателна при изпълнението и проследяването на реализацията на дейностите, финансирани с европейски средства.

Премиерът обясни още, че не прави разлика между кметовете относно това от коя партия са издигнати и работи с всички. Според него общините трябва да бъдат поздравени, защото благодарение на усилията на местната власт България е на второ място в Европа по усвояване на еврофондовете.

В същото време обаче кметовете трябва да си свършат работата и по събирането на местните данъци и такси, каза още Борисов и допълни, че няма голям град в Европа с ниски данъци.

„Когато искаш да живееш в Мюнхен или Виена, данъците и таксите са високи, а в малките населени места хората плащат по-малко“, каза той и обясни, че създаването на лукс и удобства се заплащат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
fallback