IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът призова местната власт за стриктна финансова дисциплина

Няма голям град в Европа с ниски данъци, смята Бойко Борисов

17:40 | 30.11.15 г. 2
Премиерът призова местната власт за стриктна финансова дисциплина

За стриктна финансова дисциплина призова кметовете премиерът Бойко Борисов по време на конференцията „Перспективите пред местната власти новия програмен период“, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Трябва да сте внимателни, особено в обществените поръчки и усвояването на еврофондовете, защото ако не ги направите така, както трябва, после ние трябва да даваме от бюджета чрез финансови корекции“, допълни той.

Заради големите средства, които ЕС отделя и ще отделя за сигурност, ще е още по-важно как кметовете изпълняват бюджетите на общините си, допълни още той.

„ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността“, категоричен беше Борисов и призова местната власт да бъде много внимателна при изпълнението и проследяването на реализацията на дейностите, финансирани с европейски средства.

Премиерът обясни още, че не прави разлика между кметовете относно това от коя партия са издигнати и работи с всички. Според него общините трябва да бъдат поздравени, защото благодарение на усилията на местната власт България е на второ място в Европа по усвояване на еврофондовете.

В същото време обаче кметовете трябва да си свършат работата и по събирането на местните данъци и такси, каза още Борисов и допълни, че няма голям град в Европа с ниски данъци.

„Когато искаш да живееш в Мюнхен или Виена, данъците и таксите са високи, а в малките населени места хората плащат по-малко“, каза той и обясни, че създаването на лукс и удобства се заплащат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Атанасио
преди 8 години
Премиера каза ,че в малки населени места ако трябва и нулеви данъци заради демографията тоест тъй като София средната заплата е много повече от средната за страната може да се увеличат данъците и т.н. Идеята е стара и проблема е другаде и съм обяснил какво трябва да се направи - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1678735562404671
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още