fallback

Оферти за ТБ „Виктория“ ще могат да се подават до месец след стрес тестовете

Решението за удължаване на срока е взето след препоръки на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор“, и консултанта АФА ООД

15:29 | 01.06.16 г.
Автор - снимка
Създател

Писма за проявяване на интерес към придобиване на ТБ „Виктория“ ЕАД ще могат да се подават до един месец след оповестяването на резултатите от провеждащите се в банковия сектор в момента преглед на качеството на активите и стрес тестове.

За това информират синдиците на Корпоративна търговска банка АД, която е едноличен собственик на 22-та по размер на активите банка у нас.

В прессъобщението се посочва, че решението е взето след препоръки на подуправителя на Българска народна банка, ръководещ управление „Банков надзор“, Димитър Костов и на консултанта по продажбата АФА ООД.

Според предварителния график за проверката на банковите активи и стрес тестовете резултатите от тях ще бъдат налични на 13 август. Това означава, че поне до 13 септември желаещите да се сдобият със 100% от капитала на ТБ „Виктория“ и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката ще могат да заявят своя интерес.

Процедурата по продажбата на ТБ „Виктория“ стартира в края на 2015 г., когато Фондът за гарантиране на влоговете в банките даде зелена светлина на синдиците. Последваха промени в капиталовите показатели на банката, а след 16 март потенциалните инвеститори имаха срок до 18 април да заявят своя интерес.

На практика продажбата се отлага за след резултатите от проверката на качеството на активите и стрес тестовете, които ще бъдат от полза и за потенциалните купувачи на банката.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:18 | 14.09.22 г.
fallback