IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 40 млн. лв. повече са приходите на Столичната община за полугодието

От данъците за продажба на жилища в общинския бюджета са постъпили 45 млн. лева

11:14 | 05.07.16 г.
С 40 млн. лв. повече са приходите на Столичната община за полугодието

Приходите в бюджета на Столичната община към края на юни са в размер на 347,7 млн. лева, съобщават от общинската администрация. Събраните приходи са с почти 40 млн. лева повече спрямо същия период на миналата година.

Отчетът на изпълнението на общинския бюджет показва, че събраните приходи от данъци са в размер на 161,2 млн. лева, което представлява около 60% от годишния план. Спрямо същия период сумата расте с 7,6 на сто.

От Столичната община отчитат и стабилен ръст на приходите от данъка за възмездно придобиване на недвижими имоти. Към края на юни приходите от него са почти 45 млн. лева, или със 7,4 млн. лева повече от миналата година. От общината отчитат това като „добър индикатор за развитието на пазара на недвижими имоти“.

От различните видове такси в общинския бюджет са влезли 186,5 млн. лева. Спрямо миналата година има ръст от 31,9 млн. лева, отчитат още от Столичната община.

С почти 10% се увеличават приходите от такса „Смет“. Към края на полугодието по това перо са събрани 115 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още