IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Италия е следващата, която ще потърси финансова помощ

Наблюдаваме масов отлив на депозити от италианските банки. Това е банкова криза на забавен каданс, посочва Феликс Зулауф

10:24 | 11.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Анализатор: Италия е следващата, която ще потърси финансова помощ

Италия е следващата страна, която ще потърси финансова помощ от Европейския съюз и Международния валутен фонд поради развиващата се „на забавен каданс“ банкова криза в страната, казва Феликс Зулауф, президент на Zulauf Asset Management, цитиран от CNBC.

„Всички са се фокусирали върху Испания. Аз обаче мисля, че следващата страна ще е Италия“, казва Зулауф.

„Наблюдаваме масов отлив на депозити от италианските банки. Това е банкова криза на забавен каданс. В същото време именно банковата система е големият купувач на правителствени облигации в Италия“, посочва той.

„Те (банките) изкупуват между 60% и 90% от облигациите, издадени през последните години. Като погледнем начина, по който се изкривява балансът на италианската банкова система, в определен момент банките повече няма да могат да изкупуват държавен дълг и аз се чудя кой тогава ще купува тези облигации“, допълва Зулауф.

Това, от друга страна, ще повиши доходността по италианските облигации и може да потопи страната в нова рецесия, казва той.

Нова рецесия в Европа като цяло също е много вероятен сценарий, посочва анализаторът.

„ЕС се опитва да налага много сурова програма за бюджетни ограничения... и това ще доведе до продължителна рецесия, която аз бих нарекъл депресия. Както ще видим по-късно през годината, Италия, Испания и на практика всички страни от периферията на еврозоната ще имат негативен растеж“, казва той.

„Аз мисля, че съществува 90% шанс за нова рецесия в Европа, която ще усетим по-късно през годината“, посочва Зулауф.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
octacomm
преди 12 години
Феликс Зулауф е много компетентен асет мениджър, ако искате да четете повече за неговите виждания можете да посетите блог-а му: http://felixzulaufblog.blogspot.com/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pitashtia
преди 12 години
Следващите двадесет-тридесет години икономиката на ЕС ще боксува, а най-недисциплинираните и корумпирани *** ще затъват най-много. Може да се оправят нещата , ако всички страни приемат еврото и ЕС стане една държава с една централна банка, една армия, данъчна система, съдебна система и се води протекционистка политика за защита на вътрешният пазар. Европа трябва да се стреми към енергийна и ресурсна независимост, към максимално затворена икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още