IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ може да не отпусне пари на Гърция

Фондът може да не предостави своя дял от помощта за страната, тъй като тя не изпълнява исканите от нея финансови гаранции

19:37 | 01.06.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
МВФ може да не отпусне пари на Гърция

Международният валутен фонд (МВФ) може да не предостави своя дял от петия транш от заемите за Гърция, твърди германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Като основание се посочва, че Гърция не изпълнява исканите от нея финансови гаранции. Това става година след отпускането на заема от 110 милиарда евро на Атина. 

Според някои източници, Гърция е във финална фаза по договарянето на нов спасителен пакет от Евросъюза, МВФ и Европейската централна банка. Преговорите са във Виена.

Втората сделка в някои отношения ще бъде по-тежка за Гърция - тя ще предоставя на кредиторите ролята на наблюдатели по приватизацията в страната, съобщават източници на Ройтерс. Те очакват за Гърция да се договори тригодишна програма на стойност 65 милиарда евро.

(БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Djo
преди 12 години
Дефлация,дефлация,дефлация.Истинския кошмар за една икономика.Защо да правя инвестиции или да купувам такива след като следващата година ще го направя на по-ниска цена.Тотален срив на инвестиции,висока безработица,никакав или почти никакав разтеж за дълго време,дефицит и огромен дълг.Егаси готината перспектива.В случая ситуацията е такава че инфлацията е нещо хубаво.Нямаш собствена монетарна политика за да увеличиш парите в обръщение.Набуфкал си се с дългове и не можеш да изхарчиш 5 лева(фискална политика)(все пак зависи за какво ще харчиш - със сигурност не за 13 и 14 заплата и по високи пенсии).Побъркани социалисти които не желаят да намалят заплати и пенсии рязко за да започнат да излизат от кризата и да се уравнят приходи и разходи.Просто страхотно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Какво да очакваме за Гърция? - наново драхма?, Валутен борд? и т. н.Всичко това е заради една елементарна държавна финансова грешка, която принуждава гръцкото правителство да прави по-големи разходи, да се ограничава от приходи и да е жертва на криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още