IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК даде временно одобрение за рекапитализацията на Bank of Ireland

Финалното одобрение на Брюксел ще зависи от оценката на финалния план за преструктуриране на банката

15:26 | 11.07.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейската комисия даде временно одобрение за рекапитализацията на Bank of Ireland от ирландските власти, съобщиха от комисията. Дъблин се готви да налее във финансовата институция 5,35 милиарда евро.

Финалното одобрение на Брюксел ще зависи от оценката на финалния план за преструктуриране, който се очаква да бъде готов в края на юли.

На 15 юли 2010 г. Еврокомисията одобри първия план за преструктуриране на Bank of Ireland. Миналата година банката получи 3,5 милиарда евро държавна помощ. През ноември пък Европейският съюз и Международният валутен фонд (МВФ) отпуснаха помощ за Ирландия, като част от изискванията към Дъблин бяха да се анализира капиталът на банките в страната и да се оцени тяхната устойчивост.

През март т. г. централната банка на Ирландия оцени нуждата от подкрепа за Bank of Ireland на 5,35 милиарда евро, припомнят от Еврокомисията.

Преди да стигне до държавна помощ, банката се опита да договори преструктуриране на дълга си, като предложи акции на своите кредитори.

Други ирландски банки, които трябва да увеличат капитала си, за да посрещнат новите европейски изисквания за капиталова адекватност, са Allied Irish Bank, EBS и Irish Life and Permanent.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още