fallback

Fitch понижи рейтинга на осем италиански банки

Според рейтинговата агенция Италия вероятно вече е в рецесия

09:19 | 26.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Международната рейтингова агенция Fitch понижи рейтинга на осем средноголеми италиански банки, тъй като според експертите й "Италия вероятно вече е в рецесия", съобщава РИА Новости.

В съобщението на Fitch са посочени Banca Popolare di Milano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Banca Popolare di Sondrio, Credito Emiliano, Credito Valtellinese, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza и Banca Popolare dell'Etruria e del Lazio.

На всички тези кредитни компании рейтинговата агенция поставя негативна прогноза.

Тези осем банки се опитват да съкратят разходите си, но както изглежда, не са в състояние да изпълнят тази задача докрай предвид това, че бизнесът им се основава на скъпоструваща мрежа от филиали, се казва в съобщението.

Лихвите по 2-годишните облигации на Италия вчера при търг на ценни книжа за 10 милиарда евро скочи до рекордните 7,814% спрямо 4,628% при предишна емисия.

Инвеститорите се опасяват, че Италия няма да се справи с икономическите трудности и ще бъде принудена да се обърне за помощ към международните кредитори.

След аукциона доходността на книжата на вторичния пазар достигна 8% - също исторически рекорд от въвеждането на еврото. Страната все пак успя да пласира целия планиран размер ДЦК с общ номинал от 10 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още