IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови рекордни стойности по 5-годишните CDS на Франция, Испания и Белгия

Спредовете по италианските и германските застраховки за защита срещу фалит са само на няколко базисни пункта от достигнатите през тази есен рекордни стойности

12:58 | 25.11.11 г.
Нови рекордни стойности по 5-годишните CDS на Франция, Испания и Белгия

Цената по застраховането на дълговете на Франция, Испания и Белгия срещу фалит достигна рекордни нива в ранната търговия днес на фона на опасенията, че политиците все още са далеч от решение за начина на преодоляване на европейската дългова криза, съобщава MarketWatch.

Спредовете по 5-годишните застраховки срещу фалит (credit default swaps, CDS) за Франция се разшириха до 250 базисни пункта, докато за Испания се покачиха с 16 пункта до 495 базисни пункта.

По белгийските CDS спредът се разширява с 1 пункт до 395 базисни пункта, като за последната седмица разширяването е с 69 базисни пункта.

Спредът по италианските застраховки скочи с 30 пункта до 583 базисни пункта, доближавайки се до рекордните 587 базисни пункта, регистрирани на 15 ноември.

При германските CDS спредът се разширява с 4 пункта до 113 базисни пункта и остава едва на 3 пункта от рекордно високото ниво, достигнато на 4 октомври.

Спредът по португалските застраховки се разширява с 10 пункта до 1 110 базисни пункта, след като в четвъртък международната рейтингова агенция Fitch понижи кредитния рейтинг на Португалия до статут „junk“.

Спредът по гръцките застраховки се разширява с 1 пункт до 63 базисни пункта с аванс, което означава, че продавачите на защита срещу фалит на Гърция искат депозит в началото на търговията, за да покрият влошаващия се кредитен риск на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още