IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch понижи рейтинга на осем италиански банки

Според рейтинговата агенция Италия вероятно вече е в рецесия

09:19 | 26.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Fitch понижи рейтинга на осем италиански банки

Международната рейтингова агенция Fitch понижи рейтинга на осем средноголеми италиански банки, тъй като според експертите й "Италия вероятно вече е в рецесия", съобщава РИА Новости.

В съобщението на Fitch са посочени Banca Popolare di Milano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Banca Popolare di Sondrio, Credito Emiliano, Credito Valtellinese, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza и Banca Popolare dell'Etruria e del Lazio.

На всички тези кредитни компании рейтинговата агенция поставя негативна прогноза.

Тези осем банки се опитват да съкратят разходите си, но както изглежда, не са в състояние да изпълнят тази задача докрай предвид това, че бизнесът им се основава на скъпоструваща мрежа от филиали, се казва в съобщението.

Лихвите по 2-годишните облигации на Италия вчера при търг на ценни книжа за 10 милиарда евро скочи до рекордните 7,814% спрямо 4,628% при предишна емисия.

Инвеститорите се опасяват, че Италия няма да се справи с икономическите трудности и ще бъде принудена да се обърне за помощ към международните кредитори.

След аукциона доходността на книжата на вторичния пазар достигна 8% - също исторически рекорд от въвеждането на еврото. Страната все пак успя да пласира целия планиран размер ДЦК с общ номинал от 10 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Еврофедералистите ще се борят със зъби и нокти, за да предотвратят разпада на еврозоната. Те имат силната подкрепа на банките, които имат инвестиции в страните от периферията на еврозоната. Но ако нещо е неустойчиво, това не може да се поправи. Валутни съюзи са се разделяли и преди. Много германци определено биха били щастливи да си върнат марката. Дори южноевропейците накрая ще прегърнат шанса да си възвърнат суверенитета над страните си, вместо да търпят безкрайно дълъг период на стагнация и падащ стандарт на живота.За ЕС (при невъзможността да се извадят над два трилиона евро, за да се приложи към Италия - вероятно и към Испания - гръцкият сценарий) изходът е: ЕЦБ да се превърне в неограничен кредитор от последна инстанция, като свали лихвения процент до нула. Tази стъпка да се комбинира с понижаване на курса на еврото спрямо долара, в Германия и другите водещи държави да се въведат фискални стимули, в периферията да прилагат т.нар. austerity (политика на затягане на коланите).За Италия, която е твърде голяма, за да бъде директно спасявана (с публичен дълг от 1.9 трилиона евро), решението е: напускане на валутния съюз и връщане към националната валута (лирата), което на свой ред ще ускори ефективния разпад на Еврозоната!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Смъртната опасност е, ако Италия спре да плаща задълженията си.Както е казано в Библията, злото май ще тръгне и ще се разпостре от Италия."Ватикана с идеи за световен финансов ред"Предлага се процесът на реформа да започне с ООН като отправна точка. От Ватикана призоваха и за създаването на "световна обществена власт" и "световна централна банка", която да ръководи финансовите институции.Ватиканът. Той има власт върху два от общо 6.5 милиарда население. Притежава богатство, колкото никоя друга страна и има бизнес връзки с фамилия Ротшилд в Британия, САЩ и Франция, с гигантските корпорации Shellq General Elektrik и др. Златото на Ватикана , равняващо се на милиарди, се съхранява в Банка Ротшилд в Англия и във Федералния резерв на САЩ. Видимият управител на тази богата империя е папата. Той е един от най-богатите хора на планетата. Докато 2/3 от хората на света изкарват по-малко от 2 долара на ден, а 1/5 умира от глад, ватиканът трупа несметни богатства от лихвите на стоковия пазар и в същото време проповядва милосърдие. Католическата църква притежава повече богатство от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство. Ватиканът държи не само богатството, но и знанието за истинската природа на нещата, и така контролира невежите маси. Многократно инициира кръстоносни походи срещу мюсюлманския свят и срещу обявените от нея за еретически, реформаторски движения в Европа. Инквизицията, създадена да държи в послушание света, няма аналогия по жестокост в човешката история.Едва ли е необходимо да се обяснява, че критичната точка ще бъде Италия. Гърция е проблем. Но Италия е кошмар. Делът на италианския капиталов пазар е 1,6 трилиона евро. И това не може да се плати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още