IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чешките железници внасят седем влака Siemens за 100 млн. евро

Влаковете Railjet достигат максимална скорост от 230 км/час и са подходящи за международни високоскоростни пътувания

13:36 | 23.08.12 г.
Чешките железници внасят седем влака Siemens за 100 млн. евро

Германският гигант Siemens спечели поръчка на Чешките държавни железници (Ceske Drahy) за доставка на седем модерни 7-вагонни влака от типа Railjet. Договорът е на стойност около 100 млн. евро, като по план мотрисите трябва да бъдат доставени през 2014 г., съобщиха от пресофиса на компанията.

Договорът със Siemens Rail Systems включва и опция за допълнителна поръчка на още осем 8-вагонни влака, което може да стане до средата на 2013 г.

С поръчката на InterCity влаковете чешките железници ще модернизират пътническия си парк. Мотрисите ще се движат както по вътрешните линии, така и по международни маршрути до Австрия и други съседни на Чехия държави.

Влаковете Railjet достигат максимална скорост от 230 км/час и са подходящи за международни високоскоростни пътувания. Техническите системи се базират на вече изпитаните и проверени InterCity влакове, пуснати на пазара от Siemens под името Viaggio Comfort, поясняват от компанията.

Талигите ще бъдат произведени в завода в Грац, а окончателното сглобяване на влаковете ще бъде осъществено в завода на Siemens във Виена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още