IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски очаква 200 млн. лв. от приватизацията на товарните превози на БДЖ

Безплатните карти за тази година няма да бъдат отнемани, гарантира транспортният министър

14:58 | 11.07.12 г.
Московски очаква 200 млн. лв. от приватизацията на товарните превози на БДЖ

"Логичната цена, която очакваме да получим от приватизацията на БДЖ "Товарни превози", е поне 200 млн. лв. С тази сума се надяваме да покрием поне част от задълженията, които железницата има към кредиторите".

Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, коментирайки актуални проблеми в сферата на транспорта и съобщенията. 

По думите на Московски поредицата от протести в системата са повлияни от новите промени, предприети от ръководството на железниците, едно от които е и раздържавяването на "Товарни превози".

"Вероятно реализираните от нас проекти, приходите от които възлизат на десетки милиони лева, "изнервят" КНСБ. Време е обаче да стане ясно кой и как си върши работата. Мисля, че отстрани ясно си личи. Имаме нови спални вагони, които ще влязат в употреба до месец. Вложихме средства в подновяването на инфраструктурата. Успяхме да договорим 600 млн. лв. евросредства за покупката на нови влакове в началото на 2014 г.", заяви ресорният министър.

Според него новият подвижен състав трябва да бъде присъединен към железницата най-късно в началото на 2015 г.

По повод напрежението, което се създаде с отнемането на част от социалните преференции на работещите, Московски отново даде обещание, че безплатните карти за всички служители в системта няма да бъдат отнемани до края на 2012 г.

В момента на безплатно пътуване имат право близо 350 000 настоящи, бивши и пенсионирани служители на БДЖ и НК „Железопътна инфраструктура”, техните семейства и служители на различни държавни ведомства.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още