fallback

Подготвя се мащабна програма за спасяването на Гърция, Кипър и Испания

Програмата претендира да бъде комплексно решение за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, отбелязват от германското издание на Financial Times

15:53 | 24.09.12 г. 12

Европейските политици подготвят мащабна програма за спасяването на икономиките на Гърция, Кипър и Испания, която ще бъде представена до ноември, съобщава с позоваване на източници, запознати с положението, германското издание на британския вестник Financial Times, цитирано от РИА Новости.

Пакетът с мерки ще включва преразглеждане на условията за предоставяне на финансовата помощ на Гърция, програма за финансова подкрепа на Кипър, както и отпускането на средства за спасяването на испанската икономика.

От германското издание отбелязват, че разработваната програма претендира да бъде комплексно решение за преодоляване на дълговата криза в еврозоната.

Напоследък на фона на нарастващия песимизъм на инвеститорите за относително скорошното разрешаване на икономическите проблеми в региона в медиите все по-често започнаха да се появяват съобщения относно евентуалните планове на европейските финансови регулаторни органи за борба с дълговата криза.

Вчера германският седмичник Spiegel, позовавайки се на свои източници, обяви, че европейските политици са склонни да увеличат ефективния обем на Европейския механизъм за стабилност – постоянния спасителен фонд за еврозоната – до 2 трилиона евро от планираните до момента 500 млрд. евро, за да може да бъдат спасени големи икономики като испанската и италианската.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:34 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още