IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Кипър гласува тежък бюджет за 2013 г.

Конкретни данни обаче няма да бъдат публикувани заради продължаващите преговори с международните кредитори за сумата, необходима за спасяването на страната

12:46 | 24.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Правителството на Кипър гласува тежък бюджет за 2013 г.

Правителството на Кипър одобри бюджета за 2013 г., съобщи говорителят на кабинета Стефанос Стефану пред кипърската държавна телевизия, цитиран от РИА Новости.

По думите на Стефану бюджетът се очертава като „тежък“, но засега числата в него няма да бъдат публикувани заради продължаващите преговори с международните кредитори на страната.

Той обяви, че ще бъдат съкратени 1 000 работни места в държавния сектор, като на местата на пенсиониращи се служители няма да бъдат назначавани нови.

Кипър бе принуден през юни да се обърне за финансова подкрепа към Европейския съюз и Международния валутен фонд заради загубата на достъп до пазарите на дългосрочни заеми, както и заради необходимостта от рекапитализиране на банките в страната, чиито активи многократно надхвърлят нейния брутен вътрешен продукт от около 18 млрд. евро.

Засега обаче с ЕС, МВФ и Европейската централна банка не е постигнато споразумение относно сумата, необходима за спасяването на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още