IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврокомисар предлага държавите от ЕС да гарантират заетост на младите хора

Предложението е част от план на социалния еврокомисар Ласло Андор за намаляване на младежката безработица

13:17 | 03.12.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Еврокомисар предлага държавите от ЕС да гарантират заетост на младите хора

Държавите от Европейския съюз (ЕС) да гарантират заетост, обучение или стаж на младежи до 25 години 4 месеца след завършване на образованието им или след като изгубят работата си.

Това предлага европейският комисар по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор, цитиран от онлайн изданието europeanvoice.com. Предложението е част от план на Андор за намаляване на младежката безработица, който той ще представи на 5 декември.

Еврокомисарят също така ще започне втори кръг от консултации във връзка със стажовете за младежи. Той иска да се приемат насоки за формата и съдържанието на стажантските програми, за да се гарантира тяхното качество.

Увеличаването на безработицата сред гражданите на Евросъюза под 25-годишна възраст подкопава опитите на еврообщността да се възстанови от икономическата криза, отбелязва изданието.

Особено тежко засегнати са Испания и Гърция, където над половината от младежите са безработни. В рамките на ЕС пък безработицата сред младите хора е двойно по-висока, отколкото безработицата като цяло.

Според последните данни на Евростат младежката безработица в ЕС през октомври е нараснала до близо 24%, като в Германия нивото й е най-ниско, а в Гърция – най-високо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Градим комунизъма, другари и другарки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
space-man
преди 11 години
Ех къде e Маркс да види как Капитализма се трансформира в Социализъм и загива като него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още