fallback

Даунинг стрийт: Обмисляме мерки срещу имиграцията от България и Румъния

Лондон отхвърли спекулациите, че правителството планира агитационна кампания, за да разубеди потенциалните имигранти от двете страни

20:52 | 30.01.13 г. 17

Британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: Ройтерс

Британското правителство обмисля мерки за ограничаване на имиграцията от България и Румъния след отпадането на преходните трудови ограничения за гражданите на двете най-нови страни членки на Европейския съюз (ЕС) от догодина, потвърди официалният говорител на премиера Дейвид Камерън, цитиран от британския London Evening Standard.

Той обясни, че Камерън иска да предотврати потенциалните вреди за британския трудов пазар от един нов наплив на имигранти. В същото време говорителят на британския премиер призна, че правителството ще трябва да спазва европейското законодателство, което постановява свобода на движението.

Той освен това отхвърли спекулациите, че правителството планира агитационна кампания, за да разубеди потенциалните имигранти от България и Румъния.

Антиимиграционната лобистка група Migration Watch предупреди по-рано този месец, че до 250 хил. българи и румънци може да се установят във Великобритания през следващите пет години.

Британското правителство се въздържа от официални прогнози по въпроса, тъй като се опасява да не се повтори ситуацията след присъединяването на Полша към ЕС, когато броят на имигрантите от тази страна се оказа много по-голям от очаквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:47 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още