IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд си даде две години, за да очертае европейския политически съюз

Френският президент обяви европейска инициатива от четири точки, които се отнасят до икономиката, младежта, енергетиката и интеграцията

21:37 | 16.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оланд си даде две години, за да очертае европейския политически съюз

"Ако Европа не напредва, тя изпада или по-скоро се заличава от картата на света, от мислите на народите. Мой дълг е да изведем Европа от нейното униние и да преодолеем отдръпването на народите, което може да застраши бъдещето на ЕС, заяви Франсоа Оланд на пресконференция по случай първата годишнина от встъпването му в длъжност като президент на Франция.

Оланд обяви европейска инициатива от четири точки, които се отнасят до икономическото управление на ЕС, младежта, енергетиката и европейската интеграция.

"Германия неведнъж е обявявала, че е готова за политически съюз. Франция също е готова да определи контурите на такъв политически съюз", каза президентът и си даде срок от две години, за да го очертае.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Значи сме на прав път. Нас в България от над 60 години ни управляват леви специалисти. Значи ЕС е бил най-правилното място за нас. Руснаците могат само да ни завидят за комунизма, който са ни подготвили евролидерите. Пардон социализма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още