IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия опитва да продаде дял от Commerzbank на UBS?

Финансовият министър Шойбле се е срещал с председателя на борда на директорите на UBS Аксел Вебер

20:52 | 15.07.13 г.
Германия опитва да продаде дял от Commerzbank на UBS?

Представители на германското правителство коментират продажбата на държавния пакет от акции на Commerzbank на швейцарската банка UBS, пише CNBC като се позовава на информация в германското списание Focus.

Изданието посочва, че финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле е говорил с председателя на борда на директорите на UBS Аксел Вебер, макар и да не цитира източници на информацията. На този етап и Commerzbank, и UBS са отказват коментар на тази новина.

Вебер е бившият ръководител на централната банка на Германия, припомня CNBC.

Commerzbank е вторият по големина заемодател в Германия. Правителството изкупи 25-процентен дял от банката, за да спаси институцията през 2009 година. 17% от банката са в портфейла на фонда Soffin - част от държавната програма за стабилизиране на финансовия сектор на Германия. 

Банката прави опити да се възстанови и подобри финансовото си състояние чрез преструктуриране на звена и уволнение на служители. Тези планове обаче засега не получават доверието на агенциите за кредитен рейтинг като Standard & Poor's. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още