IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS продължава с преструктурирането си

Швейцарската банка ще комбинира валутния, лихвения и кредитния си бизнес в едно поделение

21:55 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
UBS продължава с преструктурирането си

Швейцарската банка UBS ще комбинира валутния, лихвения и кредитния си бизнес в едно поделение, пише New York Times.

Решението идва след като през последните няколко години UBS прави опити да свие инвестиционното си банкиране и да прехвърли фокуса от по-рисковите дейности към операциите си по управление на лични финанси и банкиране на дребно. Като част от плана за преструктурирането си, миналата година кредиторът съкрати 10 хил. свои служители.

Крис Мърфи и Джорж Атанасопулос – и двамата членове на Изпълнителния съвет на поделението за инвестиционно банкиране на UBS – ще оглавят новия отдел, става ясно от съобщение, разпространено от банката.

По-рано този месец Credit Suisse – втората най-голяма банка в Швейцария след UBS – обяви подобен ход, като ще слее валутния и лихвения си бизнес и търговията си със суровини в ново поделение. Също така през последните месеци банката съкрати служители, занимаващи се с операциите с фиксиран доход.

Швейцарските регулаторни органи изискаха от местните банки да увеличат своя капитал и приеха по-строги разпоредби, с които да избегнат квалифицирането на банките като „твърде големи, за да фалират" в бъдеще. Швейцарските данъкоплатци помогнаха на UBS със стотици милиони по време на кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още