IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делът на лошите заеми в Испания се покачи и през ноември

Делът им е достигнал 13,1%, като явно трябва време на изоставащия индикатор да отрази икономическото подобрение

16:26 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Делът на лошите заеми в Испания се покачи и през ноември

Лошите заеми на испанските банки са нараснали през ноември – пореден месец на ръст до рекордни стойности, пише MarketWatch.

Това е знак, че ще отнеме време, докато плавното подобряване на икономиката от средата на миналата година се отрази в балансите на местните кредитори. 

Данните на Централната банка на Испания показват, че делът на необслужваните кредити през ноември се е покачил до 13,1% от 13% през октомври. Лошите заеми възлизат на 192,5 млрд. евро спрямо 190,9 млрд. през октомври.

Общата сума на отпуснатите заеми от банковата система към ноември е 1,471 трлн. евро спрямо 1,469 трлн. към октомври – първи месечен ръст от март 2013 г. 

Испанската икономика се очаква да отбележи растеж през настоящото тримесечие, както и през цялата година, но лошите заеми са изоставащ индикатор, който може да изисква време, за да отрази подобрението в икономиката, смятат икономисти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още