IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Германия обмисля затягане на правилата за имигрантите

Дейвид Камерън и Ангела Меркел обединяват усилията си в борбата с хората, източващи социалните системи на страните им

18:09 | 29.03.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Камерън и Ангела Меркел обединяват усилията си в борбата с т.нар. &ldquo;социални туристи&rdquo;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Камерън и Ангела Меркел обединяват усилията си в борбата с т.нар. “социални туристи”. Снимка: Ройтерс

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън и германският канцлер Ангела Меркел обединяват усилията си в борбата с т.нар. “социални туристи” от Европейския съюз (ЕС). Пред британския вестник “Експрес” двамата лидери се обявиха за затягане на правилата в ЕС при отпускането на помощи за безработни.

Изданието посочва, че лидерът на Консервативната партия е категоричен, че ще си сътрудничи и с други страни в рамките на съюза, които също желаят да бъде въведен по-силен контрол при отпускането на социални помощи.

По думите на Камерън мерките ще защитават социалните системи от източване. В интервюто той посочва, че страните са намерили съмишленици в лицето на Швеция и Холандия и очакват от техните премиери Фредрик Рейнфелд и Марк Рюте подкрепа в тази посока.

Британецът твърди, че не става дума за ограничаване на свободното движение на европейците, а за мерки, които са насочени към хората, експлоатиращи социалните системи - тези, които отказват да работят, но в същото време претендират за получаването на обезщетения.

В началото на 2014 г. властите в Лондон имаха намерение да ограничат достъпа на имигранти от България и Румъния до различни социални помощи. В отговор на това Великобритания получи остри критики от Брюксел. Властите в Берлин обаче разкриха, че и те обмислят предприемането на мерки в тази посока. Това се случи, след като експертна комисия от Бундестага изготви доклад за влиянието на чужденците върху социалната система.

В документа се посочва, че се препоръчва ограничаване на времето, в което безработните граждани от други страни в ЕС могат да остават на територията на Германия без да се трудят. В момента се обмисля вариантът за българските и румънците този срок да е 3 месеца.

Има предложения от експерти всички злоупотреби със социални помощи, установени от държавните органи, да бъдат наказвани с временна забрана за влизане в страната, която да е с минимален срок от шест месеца.

Според германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер е необходимо властите да се фокусират върху онези, които не са ефективни за икономиката.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
Rumen_
преди 10 години
Всъщност напълно разбирам желанието на Германците да се отърват от ***. Който желае да работи е добре дошъл. Който иска само да лежи по гръб и да получава социални помощи на готово - не трябва да получава нищо.Така трябва да е и тук - до кога ще изхранваме цели поколения неграмотни и мързеливи търтеи. Трябва да сме солидарни с Германия в това и намерение и по неин пример да въведем същите мерки тук. Но понеже не е европейско, да се третират родните и чуждите граждани различно, същите мерки трябва да се отнасят за всички, независимо с какво гражданство са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
kane
преди 10 години
Тва дето го говорят е само пясък в очите на избрирателите им. Просто искат и след следващите избори да са на власт, а и емигрантите са много лесни за използване, защото са пред очите на меснните всеки денИстинският убиец на социалните им системи е ФАШИЗМА/ симбиоза м/у капитализъм и феодализъм/, властващ по земите им и разбиващ всичко социално по пътя сиНеможе да оцелее каквато и соцс-*** при насърчаването на алчносттаКапитализма/фоедализма/фашизма поущряват и награждават алчността, тя движи системата и там няма място за соц. с-ми. Там има силни и слаби, сити и гладни, бедни и богати, разкош и мизерия, силно изразени класи, топ 0,01% хипер богати и 50% оцеляващи... / от тази седмица новина: 85те най-богати хора на планетата разполагат с това с което и 50% от ЦЯЛОТО човечество/ За каква соц.с-*** става тогава на въпрос дами и господа!?! Капитализма/феодал-фашизма/ е гнил като ябълка през октомври и няма сила която да спре задаващата се революция с изчерпващи се ресрси на планетата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 1
Dimat
преди 10 години
rover, кажи,кое от посоченото от мен е лъжа,или и ти като всичи западнопоклонници,щом някой не с вас е лъжец,изтрещял,или от Атака.Много обичате да се нахвърляте,без каквито и да е доводи.Моето било омраза,защото си казвам нещата,така,както ги виждам и доколкото имам наблюдения,така ги виждат и много други.Затова,посочи ,какво от казаното от мен е лъжа.Лъжа ли е свободното вършеене из територията ни на горепосочените западни събекти.Лъжа ли са повече от милион и половина гастарбайтери заминали на запад,за да вършат,с малки изключения,най-долнопробната работа,която западнякът се гнуси да върши.Лъжа ли е,че огромната част от тези гастарбайтери,живеят в жилища,като животни.Може би,всички тези факти трябва да ме изпълват с радост и гордост,та да ликувам,а да не съм "изтрещял"."Нормално било "хората да си защитават системата",но е ненормално да се нахвърлят върху плахите опити,които робите се опитват да правят в страните си.Сигурно,защото те не са "хора",а ***.Аман от западнолизачество
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 9
rover
преди 10 години
Нормално е, хората си защитават социалните системи. При нас колко помия се излива по разните емигранти и бежанци, а почти нищо не им давамеDimat, мислех, че си изтрещял наскоро, но като ти прочетох коментарите по други теми - настръхнах. Отдавна те люлее. Толкова омраза има в теб, човече!!!! Само за атакист си. Дерзай, приятелю. Има и други като теб из форумите, обединявайте се.Абе толкова ли си гладен и изпаднал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 5
Dimat
преди 10 години
Евророби,какво става с евреоГейските ценности?За "свободно"движение на западногейски банки,корпорации,монополи,търговски вериги,не трябва да има никакви ограничения.Виж,по друг начин стоят нещата,когато работния ***,лишен от полазилите го "ценности",източили до смърт икономическите,финансовите и социални системи на робските територии,тръгне към мощния икономически запад.Тогава,те му източват социалните системи.ДОКОГА ЩЕ БЪДЕМ ТАКИВА *** РОБИ.ДОКОГА,ПОДАЯНИЯТА,ПОДХВЪРЛЕНИ ОТ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС,ЩЕ СЕ ПРИЕМА,КАТО МИЛОСТИНЯ,БЕЗ КОЯТО ДА НЕ МОЖЕМ.НЕ СЕ ЛИ ПРЕДЛАГАМЕ САМИ ЗА РОБИ СЪС СОБСТВЕНОТО СИ МАЛОДУШИЕ И ТЪПОУМИЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още