fallback

Русия: Дори ЕП да прекрати "Южен поток", изграждането му ще продължи

Реализирането на проекта протича според международните спогодби, заяви руският енергиен министър Александър Новак

13:23 | 18.04.14 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта "Южен поток", това няма да се отрази на осъществяването му, заяви днес пред журналисти енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

"Реализирането на проекта протича според предвиденото в международните спогодби, затова не може да бъде спрян", добави министърът.

Вчера Европейският парламент призова газопроводът Южен поток да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС. Евродепутатите се произнесоха по този въпрос с гласуването на резолюция на последното пленарно заседание за своя мандат.

Икономическият министър Драгомир Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на „Южен поток“, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.

Той предупреди, че „Южен поток“ може да се превърне в политическа жертва, защото и Европа се готви за изборите. „Ако ЕНП спечели изборите, „Южен поток“ ще бъде спрян“, категоричен беше той. Още международни новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още