IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на EasyJet се покачи с 21%

Добрият резултат стимулира нискотарифния превозвач да се насочи към увеличаване на обслужваните пътници с 5% през 2015 г.

10:36 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на EasyJet се покачи с 21%

EasyJet Plc, втората по големина в Европа нискотарифна авиокомпания, отчете по-голяма от прогнозираното тримесечна печалба и заяви, че ще увеличи капацитета на обслужваните пътници с около 5 на сто през тази година.

Печалбата преди облагане с данъци за приключилата на 30 септември фискална година на дружеството се покачи с 21% до 581 млн. паунда (909,4 млн. долара) от 478 млн. паунда година по-рано. По този начин финансовият резултат на базираната в Лутън, Англия компания надхвърли прогнозите на анкетираните от Bloomberg експерти за ниво от 578,8 млн. паунда.

Според главния изпълнителен директор Каролин Маккол EasyJet е успяла да подобри резултата си вследствие на присъствието си в ключови летища, като Лондон Гетуик. Плюс за компанията са били гъвкавостта и сигурността на полетите.

Освен всичко EasyJet е превозила 11 млн. корпоративни клиенти през фискалната 2013 г., справяйки се с конкуренцията на гиганти като Air France-KLM Group и Deutsche Lufthansa AG, които бяха изправени пред редица стачки.

"Представянето ни демонстрира нашия продължителен фокус върху разходите и напредъка спрямо стратегическите ни приоритети", посочи Маккол.

По-високият брой на резервациите спрямо година по-рано даде на EasyJet увереност, че авиокомпанията може да разшири капацитета си с около 3,5 на сто през първото полугодие и с около 5 на сто за цялата следваща година.

Авиокомпанията засили присъствието си в Гетуик, най-използваното от нея летище, след като се съгласи да заплати през миналата година на Flybe Group Plc 20 млн. паунда за 25 слота за излитане и кацане. Компанията планира да разшири още позициите си сред европейските бизнес дестинации, като холандската столица Амстердам и северния германски град Хамбург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още