IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции приключиха на червено

Напрежението в Йемен, слабите икономически данни от САЩ и възможността за излизане на Гърция от еврозоната тежат на пазарното настроение

19:07 | 26.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейските акции приключиха на червено

Акциите на Стария континент спаднаха в днешната сесия, удължавайки загубите от вчера, предава CNBC.

Британският FTSE-100 загуби 1,4% до 6 895 пункта, германският DAX отстъпи с 0,2% до 11 844 пункта, а френският CAC 40 се понижи с 0,3% до 5 006.

Безпокойството около нарастващото напрежение в Йемен засегна пазарното настроение. Цените на петрола скочиха с 5%, след като Саудитска Арабия обяви, че вчера е започнала военна операция срещу бунтовниците хути, които целят да свалят правителството в Йемен.

Слабите икономически данни от САЩ и възможността за излизане на Гърция от еврозоната са другите фактори, които от вчера тежат на инвеститорите. 

Акциите на авиокомпаниите спаднаха заради поскъпналия петрол. Книжата на Lufthansa загубиха 4%, а тези на еasyJet – 5%.

Акциите на IAG се понижиха с 5% след информация на Financial Times, че Etihad Airways би продала акциите си в Aer Lingus на авиационната група.

Книжата на London Stock Exchange Group потънаха с 8%, след като Borse Dubai продаде дела си от 17,4% в борсовия оператор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още