IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup мести европейските си операции по банкиране на дребно в Дъблин

Банката ще напусне Лондон, за да извлече ползи от по-ниските разходи и по-облекчените капиталови изисквания

14:39 | 19.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup мести европейските си операции по банкиране на дребно в Дъблин

Американската банка Citigroup възнамерява да премести централата на операциите си по банкиране на дребно в Европа от Лондон в Дъблин, за да извлече ползи от по-ниските разходи и по-облекчените капиталови изисквания, пише Ройтерс.

Банката уведоми клиентите си, че базираният във Великобритания бизнес - Citibank International Limited, под чиято шапка оперират малък на брой клонове в около 20 европейски държави, ще бъде придобит от базираната в ирландската столица Citibank Europe Plc.

„За Citi от стратегическа перспектива преместването в една общоевропейска банка се очаква да намали сложността на операциите и регулациите, капиталовите изисквания и разходите“, гласи съобщението на банката до нейните клиенти.

Според анализатори британските правила, които изискват от банките да държат по-голям размер парични средства под формата на резерви в сравнение с други европейски страни, едва ли е фактор за решението за преместване. Експерти не очакват други банки да напуснат Великобритания.

„Основната причина е опростяване, което е в унисон със стратегията на Citi за създаване на по-проста, безопасна и силна институция“, коментира говорителка на банката. По нейни думи ходът на трезора няма да доведе до съкращения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още