IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианската прокуратура разследва Bank of China

Банката и още 300 души можгат да бъдат подведени под отговорност в схема за пране на пари

13:26 | 21.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианската прокуратура иска да подведе под отговорност клона на Bank of China в Милано и почти 300 души по овбинения за участие в схема за пране на пари, съобщава BBC.

Прокуратурата във Флоренция твърди, че 4,5 млрд. евро са прехвърлени от Италия в Китай. Парите са събрани чрез проституция, фалшифициране, избягване на данъци и експлоатация на труда, твърдят прокурорите. Според агенция Ansa четирима от най-висшите представители на Bank of China ще бъдат подведени под отговорност.

Около половина от 4,5 млрд. евро, прехвърлени между 2007 и 2010 г., са преминали през клона на банката в Милано, твърдят разследващите.

Bank of China е получила около 758 000 евро комисионна по паричните трансфери. Според твърденията транзакциите под прага от 2000 евро, който поражда проверки за пране на пари, са били милиони. От тогава този праг е редуциран до 1000 евро.

В момента италиански съдия обмисля дали Bank of China и 297 души да бъдат изправени пред съда.

„Огромното пране на пари е заздравило икономическия капацитет на китайските мафиотски организации, занимаващи се с нелегална имиграция в страната си“, казва още агенция Ansa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още