IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" обмисля обратно изкупуване на акции

Идеята е обсъдена по време на заседание на Съвета на директорите на газовия гигант, твърди ТАСС

16:33 | 21.10.15 г.
"Газпром" обмисля обратно изкупуване на акции

В „близко време“ "Газпром" може да пристъпи към обратно изкупуване на акции, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на свои източници. Темата е била обсъдена по време на заседание на Съвета на директорите на газовия гигант.

На него е било посочено, че конюнктурата на фондовите пазари и настроенията на инвеститорите са благоприятни за извършването на борсовата операция.

Идеи за обратно изкупуване на акции "Газпром" е обсъждала и по-рано, отчита още ТАСС. Още през 2011 година зам.-председателят на компанията Александър Медведев посочи, че акциите на корпорацията се търгуват на цена между 130 и 150 рубли за брой.

Според него „Газпром“ е „съвършено недооценен“ и в този факт няма никакво икономическо основание. Може би сега е времето да започнем да пристъпваме към обратно изкупуване на акции, каза тогава той.

В началото на 2014 година Медведев отново посочи, че „Газпром“ не изключва възможността да пристъпи към обратно изкупуване на книжа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още